Tejhelyettesítő lencséből
A lencse igen meghökkentő alapanyag, ha tejpótló készítéséről van szó. Hozzáillő összetevők kombinálásával azonban egy igen harmonikus ízhatású növényi tejhelyettesítő főzhető belőle. Ami még nagyon fontos tulajdonsága, hogy igen jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 32 g lencse
- 36 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
- 1 evőkanál olaj
- himalája só csipetnyi
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Az italt hőálló üvegbe töltjük.