Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nyomtatás
Tejhelyettesítő lencséből
A lencse igen meghökkentő alapanyag, ha tejpótló készítéséről van szó. Hozzáillő összetevők kombinálásával azonban egy igen harmonikus ízhatású növényi tejhelyettesítő főzhető belőle. Ami még nagyon fontos tulajdonsága, hogy igen jól habosítható.
Elkészítési idő
10
minutes
Főzési idő
30
minutes
Összes idő
40
minutes
Mennyiség/űrtartalom
1.3
liter
Alapanyagok
32
g
lencse
36
g
kókuszreszelék
1
evőkanál
kókuszvirágcukor
vagy eritrit
1
evőkanál
olaj
himalája só
csipetnyi
víz
a maximum jelzésig
Így készítsd!
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Az italt hőálló üvegbe töltjük.