Tavaszi gyümölcsleves ibolyával
Ízletes, frissítő gyümölcsleves, amit a tavasz egyik hírnökével az ibolyával tettünk izgalmassá. Az erdei gyümölcsöket kiegészítve külöleges ízharmóniát teremt.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 250 g áfonya
- 125 g málna
- 4 evőkanál ibolya virág (vagy ibolya szirup)
- 80 g nádcukor vagy eritrit
- 1 evőkanál vaníliás eritrit
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Fruit Juice vagy Blend programot.
-
Ezután a Smooth soup/Krémleves funkcióval készre főzzük a levest.
-
Az apró magok miatt érdemes leszűrni. Ízlés szerint tovább gazdagítható gyümölcsökkel, növényi krémmel.
Jegyzetek
Fontos! Az ibolya az ehető virágok kategóriájába tartozik, de nem minden virág ehető. Ha nem vagyunk biztosak a fajtában, olvassunk utána, vagy kérjük szakember segítségét. Kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk. A virágok fogyasztásánál legalább olyan körültekintőnek kell lenni, mint a gyógynövények esetében!