Ízletes, frissítő gyümölcsleves, amit a tavasz egyik hírnökével az ibolyával tettünk izgalmassá. Az erdei gyümölcsöket kiegészítve külöleges ízharmóniát teremt.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő25minutes
Összes idő35minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3l
Alapanyagok
250gáfonya
125gmálna
4evőkanálibolya virág(vagy ibolya szirup)
80gnádcukorvagy eritrit
1evőkanálvaníliás eritrit
1csipetnyisó
víza maximum jelzésig
Így készítsd!
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Fruit Juice vagy Blend programot.
Ezután a Smooth soup/Krémleves funkcióval készre főzzük a levest.
Az apró magok miatt érdemes leszűrni. Ízlés szerint tovább gazdagítható gyümölcsökkel, növényi krémmel.
Jegyzetek
Fontos! Az ibolya az ehető virágok kategóriájába tartozik, de nem minden virág ehető. Ha nem vagyunk biztosak a fajtában, olvassunk utána, vagy kérjük szakember segítségét. Kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk. A virágok fogyasztásánál legalább olyan körültekintőnek kell lenni, mint a gyógynövények esetében!