Szicíliai pisztáciatorta házi mogyorókrémmel
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 1 minute
Összes idő 21 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Mogyoró ital összetevői:
- 90 g mogyoró
- 15 g rizs
- 1 evőkanál napraforgóolaj (hidegen sajtolt)
- 1 evőkanál eritrit
- 1 csipet só
- víz a maximum jelzésig
Torta összetevői:
- 120 g tönkölyliszt
- 30 g hajdinaliszt
- 100 g darált pisztácia
- 1 adag szűrlemény
- 150 g vaj
- 150 g kókuszvirágcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 4 db tojás
- 2 dl mogyoró ital
- 1 csomag sütőpor
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Így készítsd!
-
A mogyoró ital hozzávalóit a Vegital növényi italékészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag/Dry bean programot.
-
A kész italt leszűrjük.
-
Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, tegyük bele a mogyoró italt, majd a liszttel összekevert sütőport.
-
Dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű vajat.
-
Adjuk hozzá a darált pisztáciát, a szűrleményt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót, majd végül forgassuk bele a habosra vert tojásfehérjét.
-
Öntsük egy kivajazott tortaformába (21 cm átmérőjű kapcsos forma) és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percet.
-
A kihűlt tortát megkenhetjük mogyorókrémmel, bevonhatjuk csokimázzal. A legvégén szórjunk rá aprított pisztáciát.
Jegyzetek
D. Alexandra receptje