Szicíliai pisztáciatorta

Szicíliai pisztáciatorta házi mogyorókrémmel

Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia. A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 1 minute
Összes idő 21 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Mogyoró ital összetevői:

  • 90 g mogyoró
  • 15 g rizs
  • 1 evőkanál napraforgóolaj (hidegen sajtolt)
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 csipet
  • víz a maximum jelzésig

Torta összetevői:

  • 120 g tönkölyliszt
  • 30 g hajdinaliszt
  • 100 g darált pisztácia
  • 1 adag szűrlemény
  • 150 g vaj
  • 150 g kókuszvirágcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • 4 db tojás
  • 2 dl mogyoró ital
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 1 csipet

Így készítsd!

  1. A mogyoró ital hozzávalóit a Vegital növényi italékészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag/Dry bean programot.
  2. A kész italt leszűrjük.
  3. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, tegyük bele a mogyoró italt, majd a liszttel összekevert sütőport.
  4. Dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű vajat.
  5. Adjuk hozzá a darált pisztáciát, a szűrleményt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót, majd végül forgassuk bele a habosra vert tojásfehérjét.
  6. Öntsük egy kivajazott tortaformába (21 cm átmérőjű kapcsos forma) és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percet.
  7. A kihűlt tortát megkenhetjük mogyorókrémmel, bevonhatjuk csokimázzal. A legvégén szórjunk rá aprított pisztáciát.

Jegyzetek

D. Alexandra receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek