Nyomtatás
Szicíliai pisztáciatorta házi mogyorókrémmel
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 1 minute
Összes idő 21 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Mogyoró ital összetevői:
90
g
mogyoró
15
g
rizs
1
evőkanál
napraforgóolaj
(hidegen sajtolt)
1
evőkanál
eritrit
1
csipet
só
víz
a maximum jelzésig
Torta összetevői:
120
g
tönkölyliszt
30
g
hajdinaliszt
100
g
darált pisztácia
1
adag
szűrlemény
150
g
vaj
150
g
kókuszvirágcukor
(ízlés szerint lehet kevesebb is)
4
db
tojás
2
dl
mogyoró ital
1
csomag
sütőpor
1
db
bio citrom reszelt héja
1
csipet
só
A mogyoró ital hozzávalóit a Vegital növényi italékészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag/Dry bean programot.
A kész italt leszűrjük.
Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, tegyük bele a mogyoró italt, majd a liszttel összekevert sütőport.
Dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű vajat.
Adjuk hozzá a darált pisztáciát, a szűrleményt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót, majd végül forgassuk bele a habosra vert tojásfehérjét.
Öntsük egy kivajazott tortaformába (21 cm átmérőjű kapcsos forma) és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percet.
A kihűlt tortát megkenhetjük mogyorókrémmel, bevonhatjuk csokimázzal.
A legvégén szórjunk rá aprított pisztáciát.