Print
Szicíliai pisztáciatorta házi mogyorókrémmel
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Prep Time 20 minutes minutes
Cook Time 1 minute minute
Total Time 21 minutes minutes
Servings 1.3 l
Mogyoró ital összetevői: 90 g mogyoró 15 g rizs 1 evőkanál napraforgóolaj (hidegen sajtolt) 1 evőkanál eritrit 1 csipet só víz a maximum jelzésig Torta összetevői: 120 g tönkölyliszt 30 g hajdinaliszt 100 g darált pisztácia 1 adag szűrlemény 150 g vaj 150 g kókuszvirágcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is) 4 db tojás 2 dl mogyoró ital 1 csomag sütőpor 1 db bio citrom reszelt héja 1 csipet só
A mogyoró ital hozzávalóit a Vegital növényi italékészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag/Dry bean programot.
A kész italt leszűrjük.
Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, tegyük bele a mogyoró italt, majd a liszttel összekevert sütőport.
Dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű vajat.
Adjuk hozzá a darált pisztáciát, a szűrleményt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót, majd végül forgassuk bele a habosra vert tojásfehérjét.
Öntsük egy kivajazott tortaformába (21 cm átmérőjű kapcsos forma) és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percet.
A kihűlt tortát megkenhetjük mogyorókrémmel, bevonhatjuk csokimázzal.
A legvégén szórjunk rá aprított pisztáciát.