Szaloncukor szűrleményből

A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter

Hozzávalók
 

Törökmogyoró-mandula ital

  • 60 g mandula 1 AP
  • 60 g törökmogyoró 1 AP
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál szőlőmag olaj
  • víz a maximum jelzésig

Szaloncukor

  • 85 g szűrlemény
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 30 g vörösáfonya apróra vágva
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • bio citrom héja reszelve
  • bio narancs héja reszelve
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 100 g csokoládé

Így készítsd!
 

  • A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
  • A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
  • Összegyúrjuk a hozzávalókat.
  • Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
  • A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
  • A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
  • Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.

További információk

Cs. Anita receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek