Szaloncukor szűrleményből
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
Törökmogyoró-mandula ital
- 60 g mandula 1 AP
- 60 g törökmogyoró 1 AP
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál szőlőmag olaj
- víz a maximum jelzésig
Szaloncukor
- 85 g szűrlemény
- 2 evőkanál baracklekvár
- 30 g vörösáfonya apróra vágva
- mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- bio citrom héja reszelve
- bio narancs héja reszelve
- vanília aroma ízlés szerint
- 100 g csokoládé
Így készítsd!
-
A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
-
A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
-
Összegyúrjuk a hozzávalókat.
-
Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
-
A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
-
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
-
Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.
Jegyzetek
Cs. Anita receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!