Szaloncukor szűrleményből

Szaloncukor szűrleményből

A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

Törökmogyoró-mandula ital

  • 60 g mandula 1 AP
  • 60 g törökmogyoró 1 AP
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál szőlőmag olaj
  • víz a maximum jelzésig

Szaloncukor

  • 85 g szűrlemény
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 30 g vörösáfonya apróra vágva
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • bio citrom héja reszelve
  • bio narancs héja reszelve
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 100 g csokoládé

Így készítsd!

  1. A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
  2. A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat.
  4. Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
  5. A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
  6. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
  7. Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.

Jegyzetek

Cs. Anita receptje

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek