A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 41 minutesminutes
Servings 1.8liter
Ingredients
Törökmogyoró-mandula ital
60gmandula1 AP
60gtörökmogyoró1 AP
1evőkanálnádcukor
1evőkanálszőlőmag olaj
víza maximum jelzésig
Szaloncukor
85 gszűrlemény
2evőkanálbaracklekvár
30gvörösáfonyaapróra vágva
mézeskalács fűszerkeverékízlés szerint
bio citrom héjareszelve
bio narancs héjareszelve
vanília aromaízlés szerint
100gcsokoládé
Instructions
A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
Összegyúrjuk a hozzávalókat.
Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.
Notes
Cs. Anita receptjeKíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!