A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő41minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8liter
Alapanyagok
Törökmogyoró-mandula ital
60gmandula1 AP
60gtörökmogyoró1 AP
1evőkanálnádcukor
1evőkanálszőlőmag olaj
víza maximum jelzésig
Szaloncukor
85 gszűrlemény
2evőkanálbaracklekvár
30gvörösáfonyaapróra vágva
mézeskalács fűszerkeverékízlés szerint
bio citrom héjareszelve
bio narancs héjareszelve
vanília aromaízlés szerint
100gcsokoládé
Így készítsd!
A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
Összegyúrjuk a hozzávalókat.
Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.
Jegyzetek
Cs. Anita receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!