Sütőtök krémleves
Az őszi időszak egyik közkedvelt alapanyaga a sütőtök. Sokféleképpen lehet felhasználni, megsüthetjük önmagában, de készülhet belőle leves, ital vagy akár desszert is.
Ebben a receptben krémlevest készítettünk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 300 g sütőtök
- 100 g burgonya
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- só ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- fehérbors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az előkészített, feldarabolt hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük
-
Elindítjuk a Smooth Soup/krémleves programot.
-
A kész levest meglocsoltuk tökmag olajjal és tökmagot, napraforgómagot, fenyőmagot pirítottunk hozzá.
-
Nagyon finom az íze lágy, krémes
Jegyzetek
K. Ágota receptje