Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

Az őszi időszak egyik közkedvelt alapanyaga a sütőtök. Sokféleképpen lehet felhasználni, megsüthetjük önmagában, de készülhet belőle leves, ital vagy akár desszert is. Ebben a receptben krémlevest készítettünk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 300 g sütőtök
  • 100 g burgonya
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • fehérbors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az előkészített, feldarabolt hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük
  2. Elindítjuk a Smooth Soup/krémleves programot.
  3. A kész levest meglocsoltuk tökmag olajjal és tökmagot, napraforgómagot, fenyőmagot pirítottunk hozzá.
  4. Nagyon finom az íze lágy, krémes

Jegyzetek

K. Ágota receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek