Go Back
+ servings
Print

Sütőtök krémleves

Az őszi időszak egyik közkedvelt alapanyaga a sütőtök. Sokféleképpen lehet felhasználni, megsüthetjük önmagában, de készülhet belőle leves, ital vagy akár desszert is. Ebben a receptben krémlevest készítettünk belőle.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 300 g sütőtök
  • 100 g burgonya
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • fehérbors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • Az előkészített, feldarabolt hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük
  • Elindítjuk a Smooth Soup/krémleves programot.
  • A kész levest meglocsoltuk tökmag olajjal és tökmagot, napraforgómagot, fenyőmagot pirítottunk hozzá.
  • Nagyon finom az íze lágy, krémes

Notes

K. Ágota receptje