Sütőben sült fánk
Szeretettel osztjuk meg kedves bloggerünk, Vaderna Virág szűrleményből készített fánk receptjét.
Ahogy ő írja, kicsit piskótaszerű, nem az olajban tocsogós verzió, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Alapanyagok
- 250 g mandula ital szűrlemény
- 100 g rizsliszt
- 110 g banán
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál 1:4 édesítő
- 25 g kókuszzsír (olvasztott)
- 2 db tojás
Így készítsd!
-
A banánt egy villával pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
-
Szilikonos fánk sütőformába kanalazzuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
-
Sütés után érdemes megvárni amíg kihűl és úgy kiszedni a formából.
-
A fánk mellé cukormentes lekvárt, vagy por eritritet javaslunk.
-
TIPP: bármilyen szűrleményből elkészíthető, csak figyelni kell, hogy a tészta megfelelő állagú legyen.
-
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xilitet. Ízléstől függően 2-3 evőkanál elegendő.
-
TIPP: muffin formában is elkészíthető, ekkor azonban érdemes tovább sütni, hogy a belseje is biztosan átsüljön.
Jegyzetek
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu