Szeretettel osztjuk meg kedves bloggerünk, Vaderna Virág szűrleményből készített fánk receptjét.
Ahogy ő írja, kicsit piskótaszerű, nem az olajban tocsogós verzió, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Alapanyagok
250gmandula ital szűrlemény
100grizsliszt
110gbanán
2teáskanálsütőpor
2teáskanál1:4 édesítő
25gkókuszzsír(olvasztott)
2dbtojás
Így készítsd!
A banánt egy villával pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
Szilikonos fánk sütőformába kanalazzuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Sütés után érdemes megvárni amíg kihűl és úgy kiszedni a formából.
A fánk mellé cukormentes lekvárt, vagy por eritritet javaslunk.
TIPP: bármilyen szűrleményből elkészíthető, csak figyelni kell, hogy a tészta megfelelő állagú legyen.
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xilitet. Ízléstől függően 2-3 evőkanál elegendő.
TIPP: muffin formában is elkészíthető, ekkor azonban érdemes tovább sütni, hogy a belseje is biztosan átsüljön.