Go Back
Nyomtatás

Sütőben sült fánk

Szeretettel osztjuk meg kedves bloggerünk, Vaderna Virág szűrleményből készített fánk receptjét. Ahogy ő írja, kicsit piskótaszerű, nem az olajban tocsogós verzió, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.

Alapanyagok

  • 250 g mandula ital szűrlemény
  • 100 g rizsliszt
  • 110 g banán
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál 1:4 édesítő
  • 25 g kókuszzsír (olvasztott)
  • 2 db tojás

Így készítsd!

  1. A banánt egy villával pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
  2. Szilikonos fánk sütőformába kanalazzuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  3. Sütés után érdemes megvárni amíg kihűl és úgy kiszedni a formából.
  4. A fánk mellé cukormentes lekvárt, vagy por eritritet javaslunk.
  5. TIPP: bármilyen szűrleményből elkészíthető, csak figyelni kell, hogy a tészta megfelelő állagú legyen.
  6. TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xilitet. Ízléstől függően 2-3 evőkanál elegendő.
  7. TIPP: muffin formában is elkészíthető, ekkor azonban érdemes tovább sütni, hogy a belseje is biztosan átsüljön.

Jegyzetek

Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu