Téli receptversenyünkre érkezett ez a különleges pikáns leves. A sült paprika és a finom zöldségek összhangja, egy kis csípős jalapeño paprikával.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 25 minutes minutes
Összesen 35 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
- 350 g kápia paprika
- 4 db fokhagyma gerezd
- 100 g vöröshagyma (1 nagy fej)
- 200 g cukkini (hámozva, felkockázva)
- 15 g kesudió
- 1 evőkanál sörélesztő pehely (gluténmentes)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 teáskanál só
- 1 db leveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipetnyi szárított chipotle (fafüstön szárított jalapeño paprika)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál friss citromlé (facsarásnyi)
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- A paprikát serpenyőben 1 evőkanál olajon 3-4 percig nagy lángon sütjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt hagymát és ezzel is pirítjuk 2 percig, majd a cukkinit 2 percig, végül a fokhagymát 1 percig.
- Ez a művelet sütőben is biztosan elvégezhető, de így gyorsabb.
- Ezután az összes többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítőbe tesszük a zöldségeket, majd Smooth programon megfőzzük a levest.
- Tálaláskor érdemes kiegészíteni egy kis savanyú ízzel, például ecettel, vagy citromlével, mert tökéletes ízharmóniát teremt a levessel.
További információk
Sz. Éva receptje- téli receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!