Sült paprika krémleves

Sült paprika krémleves

Téli receptversenyünkre érkezett ez a különleges pikáns leves. A sült paprika és a finom zöldségek összhangja, egy kis csípős jalapeño paprikával.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 350 g kápia paprika
  • 4 db fokhagyma gerezd
  • 100 g vöröshagyma (1 nagy fej)
  • 200 g cukkini (hámozva, felkockázva)
  • 15 g kesudió
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely (gluténmentes)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1,5 teáskanál
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipetnyi szárított chipotle (fafüstön szárított jalapeño paprika)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál friss citromlé (facsarásnyi)
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A paprikát serpenyőben 1 evőkanál olajon 3-4 percig nagy lángon sütjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt hagymát és ezzel is pirítjuk 2 percig, majd a cukkinit 2 percig, végül a fokhagymát 1 percig.
  2. Ez a művelet sütőben is biztosan elvégezhető, de így gyorsabb.
  3. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítőbe tesszük a zöldségeket, majd Smooth programon megfőzzük a levest.
  4. Tálaláskor érdemes kiegészíteni egy kis savanyú ízzel, például ecettel, vagy citromlével, mert tökéletes ízharmóniát teremt a levessel.

Jegyzetek

Sz. Éva receptje- téli receptverseny

Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek