Go Back
+ servings
Print

Sült paprika krémleves

Téli receptversenyünkre érkezett ez a különleges pikáns leves. A sült paprika és a finom zöldségek összhangja, egy kis csípős jalapeño paprikával.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 350 g kápia paprika
  • 4 db fokhagyma gerezd
  • 100 g vöröshagyma (1 nagy fej)
  • 200 g cukkini (hámozva, felkockázva)
  • 15 g kesudió
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely (gluténmentes)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1,5 teáskanál
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipetnyi szárított chipotle (fafüstön szárított jalapeño paprika)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál friss citromlé (facsarásnyi)
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A paprikát serpenyőben 1 evőkanál olajon 3-4 percig nagy lángon sütjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt hagymát és ezzel is pirítjuk 2 percig, majd a cukkinit 2 percig, végül a fokhagymát 1 percig.
  • Ez a művelet sütőben is biztosan elvégezhető, de így gyorsabb.
  • Ezután az összes többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítőbe tesszük a zöldségeket, majd Smooth programon megfőzzük a levest.
  • Tálaláskor érdemes kiegészíteni egy kis savanyú ízzel, például ecettel, vagy citromlével, mert tökéletes ízharmóniát teremt a levessel.

Notes

Sz. Éva receptje- téli receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!