Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal Smart Chef-ben
Ez a fogás egyszerűen fantasztikus. A szűzpecsenye biztosan puha, omlós lesz, és baconbe csavarva esélye sincs kiszáradni.
Elkészítési idő 45 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
Alapanyagok
Szűzpecsenye
- 1 db szűzpecsenye
- 8 db bacon szalonna csík
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
Máz
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál házi chililekvár
Köret
- 2 db fehér húsú batáta
- 1 maréknyi kockázott bacon
- 2 teáskanál aszalvány paprika,gomba,paradicsom, stb.
Így készítsd!
-
A húst a fűszerekkel bedörzsöljük.
-
A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük.
-
A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk.
-
A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk.
-
Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül.
-
A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.
-
Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük
-
A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk.
-
A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.
-
A szűzérme pont úgy sül, hogy a belseje egy picit rózsaszín, nagyon finom szaftos.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kívácsi vagy milyen szuper készülékek kaphatóak még a Vegitalnál? Kattins IDE!