- A húst a fűszerekkel bedörzsöljük. 
- A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük. 
- A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk. 
- A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk. 
- Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül. 
- A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje. 
- Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük 
- A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk. 
- A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk. 
- A szűzérme pont úgy sül, hogy a belseje egy picit rózsaszín, nagyon finom szaftos.