Go Back
+ servings
Nyomtatás

Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal Smart Chef-ben

Ez a fogás egyszerűen fantasztikus. A szűzpecsenye biztosan puha, omlós lesz, és baconbe csavarva esélye sincs kiszáradni.
Elkészítési idő 45 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2

Alapanyagok

Szűzpecsenye

  • 1 db szűzpecsenye
  • 8 db bacon szalonna csík
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint

Máz

  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál házi chililekvár

Köret

  • 2 db fehér húsú batáta
  • 1 maréknyi kockázott bacon
  • 2 teáskanál aszalvány paprika,gomba,paradicsom, stb.

Így készítsd!

  1. A húst a fűszerekkel bedörzsöljük.
  2. A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük.
  3. A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk.
  4. A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk.
  5. Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül.
  6. A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.
  7. Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük
  8. A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk.
  9. A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.
  10. A szűzérme pont úgy sül, hogy a belseje egy picit rózsaszín, nagyon finom szaftos.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kívácsi vagy milyen szuper készülékek kaphatóak még a Vegitalnál? Kattins IDE!