-
A húst a fűszerekkel bedörzsöljük.
-
A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük.
-
A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk.
-
A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk.
-
Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül.
-
A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.
-
Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük
-
A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk.
-
A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.
-
A szűzérme pont úgy sül, hogy a belseje egy picit rózsaszín, nagyon finom szaftos.