Savanyúság uborkából

Savanyúság uborkából

Ha már unod a kovászos uborkát, érdemes kipróbálni ezt a fűszeres kombinációt. A megszokott ízvilágot hagymával, fokhagymával és borssal tettük gazdagabbá.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 38 minutes
Mennyiség/űrtartalom 500 g

Alapanyagok

  • 500 g uborka
  • 1 db fehér hagyma (közepes méretű)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál színes bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • 1 kávéskanál nádcukor

Így készítsd!

  1. Az zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd Vegital fermentáló tartályába rétegezzük őket.
  2. Beletesszük a borsot, mustármagot, babérlevelet is.
  3. A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a baktérium kultúrát.
  4. A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített baktériumot.
  5. A kész levet a zöldségekre öntjük.
  6. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  7. Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.

Jegyzetek

Tipp: Ízlés szerint gazdagítható egyéb fűszerekkel: koriandermaggal, kaporral.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek