Savanyúság uborkából
Ha már unod a kovászos uborkát, érdemes kipróbálni ezt a fűszeres kombinációt. A megszokott ízvilágot hagymával, fokhagymával és borssal tettük gazdagabbá.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 38 minutes
Mennyiség/űrtartalom 500 g
Alapanyagok
- 500 g uborka
- 1 db fehér hagyma (közepes méretű)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál színes bors
- 1 teáskanál mustármag
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 1 kávéskanál nádcukor
Így készítsd!
-
Az zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd Vegital fermentáló tartályába rétegezzük őket.
-
Beletesszük a borsot, mustármagot, babérlevelet is.
-
A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a baktérium kultúrát.
-
A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített baktériumot.
-
A kész levet a zöldségekre öntjük.
-
Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
-
Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.
Jegyzetek
Tipp: Ízlés szerint gazdagítható egyéb fűszerekkel: koriandermaggal, kaporral.