Ha már unod a kovászos uborkát, érdemes kipróbálni ezt a fűszeres kombinációt. A megszokott ízvilágot hagymával, fokhagymával és borssal tettük gazdagabbá.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő28minutes
Összes idő38minutes
Mennyiség/űrtartalom500g
Alapanyagok
500guborka
1dbfehér hagyma(közepes méretű)
4gerezdfokhagyma
1teáskanálszínes bors
1teáskanálmustármag
2dbbabérlevél
1teáskanálsó
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
1kávéskanálnádcukor
Így készítsd!
Az zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd Vegital fermentáló tartályába rétegezzük őket.
Beletesszük a borsot, mustármagot, babérlevelet is.
A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a baktérium kultúrát.
A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített baktériumot.
A kész levet a zöldségekre öntjük.
Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.
Jegyzetek
Tipp: Ízlés szerint gazdagítható egyéb fűszerekkel: koriandermaggal, kaporral.