Sárgarépa krémleves

Sárgarépa krémleves

Ízletes "tejszínes" leves, ami krémes, sűrű és igazán kiadós.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

"Zabtej"

  • 30 g zabpehely gluténmentes
  • 70 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál olaj
  • víz a minimum jelzésig

Leves

  • 450 g sárgarépa karikákra vágva
  • 50 g vöröshagyma
  • 60 g burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tyúkhúsleves kocka ízfokozó mentes gm
  • bors ízlés szerint
  • gyömbér ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 liter "zabtejszín"

Így készítsd!

  1. Alapnak készítünk egy "zabtejszínt" a Vegital növényi italkészítőben.
  2. A kész "tejszínt" leszűrjük, várunk míg hűl egy kicsit, majd visszaöntjük a tartályba.
  3. Beleadagoljuk a leves hozzávalóit.
  4. Először Juice programon összeturmixoljuk, majd Krémleves programon készre főzzük.
  5. Pörkölt tökmaggal tálaljuk.

Jegyzetek

K. K. Erika receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek