Sárgarépa krémleves
Ízletes "tejszínes" leves, ami krémes, sűrű és igazán kiadós.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
"Zabtej"
- 30 g zabpehely gluténmentes
- 70 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál olaj
- víz a minimum jelzésig
Leves
- 450 g sárgarépa karikákra vágva
- 50 g vöröshagyma
- 60 g burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tyúkhúsleves kocka ízfokozó mentes gm
- bors ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 1 liter "zabtejszín"
Így készítsd!
-
Alapnak készítünk egy "zabtejszínt" a Vegital növényi italkészítőben.
-
A kész "tejszínt" leszűrjük, várunk míg hűl egy kicsit, majd visszaöntjük a tartályba.
-
Beleadagoljuk a leves hozzávalóit.
-
Először Juice programon összeturmixoljuk, majd Krémleves programon készre főzzük.
-
Pörkölt tökmaggal tálaljuk.
Jegyzetek
K. K. Erika receptje