Ízletes "tejszínes" leves, ami krémes, sűrű és igazán kiadós.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter
Hozzávalók
"Zabtej"
- 30 g zabpehely gluténmentes
- 70 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál olaj
- víz a minimum jelzésig
Leves
- 450 g sárgarépa karikákra vágva
- 50 g vöröshagyma
- 60 g burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tyúkhúsleves kocka ízfokozó mentes gm
- bors ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 1 liter "zabtejszín"
Így készítsd!
- Alapnak készítünk egy "zabtejszínt" a Vegital növényi italkészítőben.
- A kész "tejszínt" leszűrjük, várunk míg hűl egy kicsit, majd visszaöntjük a tartályba.
- Beleadagoljuk a leves hozzávalóit.
- Először Juice programon összeturmixoljuk, majd Krémleves programon készre főzzük.
- Pörkölt tökmaggal tálaljuk.
További információk
K. K. Erika receptje