Go Back
+ servings
Print

Sárgarépa krémleves

Ízletes "tejszínes" leves, ami krémes, sűrű és igazán kiadós.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

"Zabtej"

  • 30 g zabpehely gluténmentes
  • 70 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál olaj
  • víz a minimum jelzésig

Leves

  • 450 g sárgarépa karikákra vágva
  • 50 g vöröshagyma
  • 60 g burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tyúkhúsleves kocka ízfokozó mentes gm
  • bors ízlés szerint
  • gyömbér ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 liter "zabtejszín"

Instructions

  • Alapnak készítünk egy "zabtejszínt" a Vegital növényi italkészítőben.
  • A kész "tejszínt" leszűrjük, várunk míg hűl egy kicsit, majd visszaöntjük a tartályba.
  • Beleadagoljuk a leves hozzávalóit.
  • Először Juice programon összeturmixoljuk, majd Krémleves programon készre főzzük.
  • Pörkölt tökmaggal tálaljuk.

Notes

K. K. Erika receptje