Isteni hűsítő leves a meleg nyári napokra. A sárgadinnyét sokan csak önmagában fogyasztják, pedig elképesztően ízletes leves varázsolható belőle. Készíthető édesen, de akár fűszeresen is.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 300 g sárgadinnye 1 közepes méretű mézédes dinnye
- 10-15 db sárgadinnye gömb
- kesudió ital
- 1 teáskanál vanília por
- 1 teáskanál gyömbér frissen reszelve
Díszítéshez
- 1-2 teáskanál totu krém
- 4 szelet sonka sóban érlelve, opcionális
- fehér bors őrölt
Így készítsd!
- A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázzunk, amiket hűtőbe rakunk tálalásig. A sárgadinnye maradék húsát apró kockákra vágjuk.
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
- Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle.
- Fehér borssal, néhány szelet sonkával, ToTu krémmel és a behűtött sárgadinnye gömbökkel gazdagítva tálaljuk.
További információk
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)