Sárgadinnye krémleves

Isteni hűsítő leves a meleg nyári napokra. A sárgadinnyét sokan csak önmagában fogyasztják, pedig elképesztően ízletes leves varázsolható belőle. Készíthető édesen, de akár fűszeresen is.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter

Hozzávalók
 

  • 300 g sárgadinnye 1 közepes méretű mézédes dinnye
  • 10-15 db sárgadinnye gömb
  • kesudió ital
  • 1 teáskanál vanília por
  • 1 teáskanál gyömbér frissen reszelve

Díszítéshez

  • 1-2 teáskanál totu krém
  • 4 szelet sonka sóban érlelve, opcionális
  • fehér bors őrölt

Így készítsd!
 

  • A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázzunk, amiket hűtőbe rakunk tálalásig. A sárgadinnye maradék húsát apró kockákra vágjuk.
  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  • Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle.
  • Fehér borssal, néhány szelet sonkával, ToTu krémmel és a behűtött sárgadinnye gömbökkel gazdagítva tálaljuk.

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek