Isteni hűsítő leves a meleg nyári napokra. A sárgadinnyét sokan csak önmagában fogyasztják, pedig elképesztően ízletes leves varázsolható belőle. Készíthető édesen, de akár fűszeresen is.
Prep Time 10 percperc
Cook Time 30 percperc
Total Time 40 percperc
Servings 1.3liter
Ingredients
300gsárgadinnye1 közepes méretű mézédes dinnye
10-15dbsárgadinnye gömb
kesudió ital
1teáskanál vanília por
1teáskanálgyömbérfrissen reszelve
Díszítéshez
1-2teáskanáltotu krém
4szeletsonkasóban érlelve, opcionális
fehér borsőrölt
Instructions
A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázzunk, amiket hűtőbe rakunk tálalásig.
A sárgadinnye maradék húsát apró kockákra vágjuk.
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle.
Fehér borssal, néhány szelet sonkával, ToTu krémmel és a behűtött sárgadinnye gömbökkel gazdagítva tálaljuk.