Go Back
+ servings
Print

Sárgadinnye krémleves

Isteni hűsítő leves a meleg nyári napokra. A sárgadinnyét sokan csak önmagában fogyasztják, pedig elképesztően ízletes leves varázsolható belőle. Készíthető édesen, de akár fűszeresen is.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 300 g sárgadinnye 1 közepes méretű mézédes dinnye
  • 10-15 db sárgadinnye gömb
  • kesudió ital
  • 1 teáskanál vanília por
  • 1 teáskanál gyömbér frissen reszelve

Díszítéshez

  • 1-2 teáskanál totu krém
  • 4 szelet sonka sóban érlelve, opcionális
  • fehér bors őrölt

Instructions

  • A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázzunk, amiket hűtőbe rakunk tálalásig. A sárgadinnye maradék húsát apró kockákra vágjuk.
  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  • Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle.
  • Fehér borssal, néhány szelet sonkával, ToTu krémmel és a behűtött sárgadinnye gömbökkel gazdagítva tálaljuk.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)