Gazdag és krémes textúrája mellett ez a  kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 10 minutes minutes
Összesen 20 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    2 főre
Hozzávalók
- 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
 - 70 g sárgarépa
 - 1 evőkanál "rizsjoghurt"
 - 2 evőkanál sörélesztőpehely
 - 1 teáskanál fehérborecet
 - 1 g só
 - 0,5 teáskanál fokhagymapor
 - 0,5 teáskanál mustár
 - 0,5 teáskanál kurkuma
 - 50 ml víz
 
Így készítsd!
- A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
 - Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
 - A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.
 
								
															
								
								
