Go Back
+ servings
Print

Sajtkrém pótló kesudióból

Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2 főre

Ingredients

  • 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
  • 70 g sárgarépa
  • 1 evőkanál "rizsjoghurt"
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 g
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál mustár
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • 50 ml víz

Instructions

  • A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
  • Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
  • A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.