Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 10 minutesminutes
Total Time 20 minutesminutes
Servings 2főre
Ingredients
100gkesudió(beáztatva 150 g)
70gsárgarépa
1evőkanál "rizsjoghurt"
2evőkanálsörélesztőpehely
1teáskanálfehérborecet
1gsó
0,5teáskanálfokhagymapor
0,5teáskanálmustár
0,5teáskanálkurkuma
50mlvíz
Instructions
A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.