Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő10minutes
Összes idő20minutes
Mennyiség/űrtartalom2főre
Alapanyagok
100gkesudió(beáztatva 150 g)
70gsárgarépa
1evőkanál "rizsjoghurt"
2evőkanálsörélesztőpehely
1teáskanálfehérborecet
1gsó
0,5teáskanálfokhagymapor
0,5teáskanálmustár
0,5teáskanálkurkuma
50mlvíz
Így készítsd!
A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.