Go Back
+ servings
Nyomtatás

Sajtkrém pótló kesudióból

Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 főre

Alapanyagok

  • 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
  • 70 g sárgarépa
  • 1 evőkanál "rizsjoghurt"
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 g
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál mustár
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • 50 ml víz

Így készítsd!

  1. A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
  2. Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
  3. A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.