Sajthelyettesítő krém kesudióból
Nagyon jó alternatíva, ha nem tudjuk mit kezdjünk a megmaradt szűrleménnyel.
Zöld fűszerekkel, fokhagymával is ízesíthető. Nagyon finom mandulából is.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
Alapanyagok
- 1 adag kesudió ital szűrlemény 5-6 evőkanál
- 1-2 evőkanál evőkanál inaktív élesztőpehely
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál sárgarépa granulátum (opcionális)
- himalája só ízlés szerint
- 1 evőkanál tahini
- 1-2 evőkanál ghee
- 1 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál friss citromlé
Így készítsd!
-
Késes aprítóban az összes hozzávalót krémes állagúra turmixoljuk, ha szükséges után fűszerezzük.
-
Adhatunk hozzá magvakat,zöld fűszereket,ki mit szeret.
-
Tálkákba rakjuk, hűtőben tároljuk, pár napig eláll. Nagyon finom kence reggelire, vacsorára.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)