Sajthelyettesítő krém kesudióból

Sajthelyettesítő krém kesudióból

Nagyon jó alternatíva, ha nem tudjuk mit kezdjünk a megmaradt szűrleménnyel. Zöld fűszerekkel, fokhagymával is ízesíthető. Nagyon finom mandulából is.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2

Alapanyagok

  • 1 adag kesudió ital szűrlemény 5-6 evőkanál
  • 1-2 evőkanál evőkanál inaktív élesztőpehely
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sárgarépa granulátum (opcionális)
  • himalája só ízlés szerint
  • 1 evőkanál tahini
  • 1-2 evőkanál ghee
  • 1 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss citromlé

Így készítsd!

  1. Késes aprítóban az összes hozzávalót krémes állagúra turmixoljuk, ha szükséges után fűszerezzük.
  2. Adhatunk hozzá magvakat,zöld fűszereket,ki mit szeret.
  3. Tálkákba rakjuk, hűtőben tároljuk, pár napig eláll. Nagyon finom kence reggelire, vacsorára.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek