Nyomtatás
Sajthelyettesítő krém kesudióból
Nagyon jó alternatíva, ha nem tudjuk mit kezdjünk a megmaradt szűrleménnyel.
Zöld fűszerekkel, fokhagymával is ízesíthető. Nagyon finom mandulából is.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
-
1
adag
kesudió ital szűrlemény
5-6 evőkanál
-
1-2
evőkanál
evőkanál inaktív élesztőpehely
-
1
teáskanál
hagymapor
-
1
teáskanál
fokhagymapor
-
1
teáskanál
sárgarépa granulátum
(opcionális)
-
himalája só
ízlés szerint
-
1
evőkanál
tahini
-
1-2
evőkanál
ghee
-
1
evőkanál
Paleolaj
vagy extra szűz olívaolaj
-
1
evőkanál
friss citromlé
-
Késes aprítóban az összes hozzávalót krémes állagúra turmixoljuk, ha szükséges után fűszerezzük.
-
Adhatunk hozzá magvakat,zöld fűszereket,ki mit szeret.
-
Tálkákba rakjuk, hűtőben tároljuk, pár napig eláll. Nagyon finom kence reggelire, vacsorára.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)