Go Back
+ servings
Print

Sajthelyettesítő krém kesudióból

Nagyon jó alternatíva, ha nem tudjuk mit kezdjünk a megmaradt szűrleménnyel. Zöld fűszerekkel, fokhagymával is ízesíthető. Nagyon finom mandulából is.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 1 adag kesudió ital szűrlemény 5-6 evőkanál
  • 1-2 evőkanál evőkanál inaktív élesztőpehely
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sárgarépa granulátum (opcionális)
  • himalája só ízlés szerint
  • 1 evőkanál tahini
  • 1-2 evőkanál ghee
  • 1 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss citromlé

Instructions

  • Késes aprítóban az összes hozzávalót krémes állagúra turmixoljuk, ha szükséges után fűszerezzük.
  • Adhatunk hozzá magvakat,zöld fűszereket,ki mit szeret.
  • Tálkákba rakjuk, hűtőben tároljuk, pár napig eláll. Nagyon finom kence reggelire, vacsorára.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)