Rumos "mogyorótej" és szűrlemény golyó
Kettőt egy csapásra. Többször említettük már, hogy a szűrlemény kincset ér. Most egy nagyon ízletes desszert ital készült és a szűrleményéből pedig kókuszos golyócskák.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
"Mogyorótej"
- 50 g törökmogyoró
- 35 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál Paleolaj
- 1 evőkanál eritrit
- só csipetnyi/ízlés szerint
- 1 teáskanál rumaroma
- víz a maximum jelzésig
Szűrlemény golyók"
- 100 g háztartási keksz porrá őrölve/ cukormentes
- 50 g háztartási keksz apró darabokra törve/cukormentes
- 100 g szűrlemény
- 100 g vaj
- 1 dl víz
- 25 g kakaópor
- 30 g édesítő 1:4 /vagy eritrit
- 1 teáskanál rumaroma ízlés szerint
- kókuszreszelék a beleforgatáshoz
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain" A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A golyókhoz az őrölt háztartási kekszet, a szűrleményt és az apró darabokra tört kekszet összekeverjük.
-
Kis fazékban felrakjuk a vajat, vizet, kakaóport, az édesítőt és a rumaromát.
-
Amikor felforr ráöntjük a kekszre és összegyúrjuk.
-
Golyót formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jegyzetek
B. Szilvia receptje