Go Back
+ servings
Nyomtatás

Rumos "mogyorótej" és szűrlemény golyó

Kettőt egy csapásra. Többször említettük már, hogy a szűrlemény kincset ér. Most egy nagyon ízletes desszert ital készült és a szűrleményéből pedig kókuszos golyócskák.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

"Mogyorótej"

  • 50 g törökmogyoró
  • 35 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál Paleolaj
  • 1 evőkanál eritrit
  • csipetnyi/ízlés szerint
  • 1 teáskanál rumaroma
  • víz a maximum jelzésig

Szűrlemény golyók"

  • 100 g háztartási keksz porrá őrölve/ cukormentes
  • 50 g háztartási keksz apró darabokra törve/cukormentes
  • 100 g szűrlemény
  • 100 g vaj
  • 1 dl víz
  • 25 g kakaópor
  • 30 g édesítő 1:4 /vagy eritrit
  • 1 teáskanál rumaroma ízlés szerint
  • kókuszreszelék a beleforgatáshoz

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain" A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  2. A golyókhoz az őrölt háztartási kekszet, a szűrleményt és az apró darabokra tört kekszet összekeverjük.
  3. Kis fazékban felrakjuk a vajat, vizet, kakaóport, az édesítőt és a rumaromát.
  4. Amikor felforr ráöntjük a kekszre és összegyúrjuk.
  5. Golyót formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Jegyzetek

B. Szilvia receptje