Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda. Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,
perc10 minutes
perc25 minutes
Összesen 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

Alap ital

  • 30 g köles
  • 36 g kókuszreszelék
  • 100 g kesudió
  • 1 db vanília rúd (ízlés szerint, lehet kevesebb is)
  • 1 evőkanál kakaópor vagy karobpor
  • 10 db kakaóvaj pasztilla
  • 1 csipetnyi
  • víz a maximum jelzésig

A kész italhoz keverjük

  • 1-2 evőkanál szárított rózsaszirom
  • 2 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is)

Így készítsd!
 

  • Az alap ital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
  • A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • A még meleg italhoz adjuk a mézet és beleszórjuk a rózsaszirmokat. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd újra leszűrjük.
  • Ha valaki nem szereti a rózsa ízét, természetesen elhagyható. Anélkül is nagyon ízletes, krémes csoki italt kortyolhatunk.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek