Print
Rózsás forró csoki
Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 25 minutes minutes
Total Time 35 minutes minutes
Servings 1.3 l
Alap ital 30 g köles 36 g kókuszreszelék 100 g kesudió 1 db vanília rúd (ízlés szerint, lehet kevesebb is) 1 evőkanál kakaópor vagy karobpor 10 db kakaóvaj pasztilla 1 csipetnyi só víz a maximum jelzésig A kész italhoz keverjük 1-2 evőkanál szárított rózsaszirom 2 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is)
Az alap ital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A még meleg italhoz adjuk a mézet és beleszórjuk a rózsaszirmokat. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd újra leszűrjük.
Ha valaki nem szereti a rózsa ízét, természetesen elhagyható. Anélkül is nagyon ízletes, krémes csoki italt kortyolhatunk.