Nyomtatás
Rózsás forró csoki
Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alap ital
30
g
köles
36
g
kókuszreszelék
100
g
kesudió
1
db
vanília rúd
(ízlés szerint, lehet kevesebb is)
1
evőkanál
kakaópor
vagy karobpor
10
db
kakaóvaj pasztilla
1
csipetnyi
só
víz
a maximum jelzésig
A kész italhoz keverjük
1-2
evőkanál
szárított rózsaszirom
2
evőkanál
méz
(ízlés szerint lehet több is)
Az alap ital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A még meleg italhoz adjuk a mézet és beleszórjuk a rózsaszirmokat. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd újra leszűrjük.
Ha valaki nem szereti a rózsa ízét, természetesen elhagyható. Anélkül is nagyon ízletes, krémes csoki italt kortyolhatunk.