Rózsalekvár
Ki gondolná, hogy a rózsa nem csak illatával, hanem ízével is el tud kápráztatni minket.
Ezt a finom lekvárt azoknak ajánljuk, akik szeretik a különleges ízeket és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Rózsalekvárt fogyaszthatjuk önmagában is, de tökéletes kiegészítője péksütiknek, krémeknek, túrós ételeknek, valamint gyümölcslevesbe és chutneyba is használható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 40 g friss rózsaszirom illatos fajta, körülbelül 6 rózsafej
- 150 g alma közepes
- 300 g eritrit vagy cukor
- 500 ml víz
- 1 kiskanál citromlé
- 20-25 g pektin utólag keverjük hozzá
Így készítsd!
-
A hozzávalókat előkészítjük, jól átmossuk. Az almát kis darabokra vágjuk.
-
Az összetevőket a Vegital növényi itakészítő tartályába tesszük és Juice funkcióval összeturmixoljuk.
-
Ezután elindítjuk a Jam programot.
-
A kész jam folyós állagú lesz, a pektin fogja besűríteni. Ha lejárt a program hozzá keverjük a pektint a rózsalerkvárjoz a juice funkcióval. Hűlés közben besűrűsödik.
-
Csírátlanított üvegekbe tesszük és dunsztoljuk.
Jegyzetek
TIPP: Fontos, hogy a rózsát kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk.