Ki gondolná, hogy a rózsa nem csak illatával, hanem ízével is el tud kápráztatni minket.
Ezt a finom lekvárt azoknak ajánljuk, akik szeretik a különleges ízeket és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Rózsalekvárt fogyaszthatjuk önmagában is, de tökéletes kiegészítője péksütiknek, krémeknek, túrós ételeknek, valamint gyümölcslevesbe és chutneyba is használható.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő35minutes
Összes idő45minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3liter
Alapanyagok
40gfriss rózsasziromillatos fajta, körülbelül 6 rózsafej
A hozzávalókat előkészítjük, jól átmossuk. Az almát kis darabokra vágjuk.
Az összetevőket a Vegital növényi itakészítő tartályába tesszük és Juice funkcióval összeturmixoljuk.
Ezután elindítjuk a Jam programot.
A kész jam folyós állagú lesz, a pektin fogja besűríteni. Ha lejárt a program hozzá keverjük a pektint a rózsalerkvárjoz a juice funkcióval. Hűlés közben besűrűsödik.
Csírátlanított üvegekbe tesszük és dunsztoljuk.
Jegyzetek
TIPP: Fontos, hogy a rózsát kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk.