Rozmaringos „sajtos” sablé

Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
perc10 minutes
perc15 minutes
Összesen 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 4

Hozzávalók
 

"Sajt" alap

  • 50 g köles
  • 50 g kesudió
  • 1 teáskanál agavé szirup
  • 1 kiskanál
  • víz a minimum jelzésig
  • 0,5 db krémsajt baktérium kultúra

Sablé

  • 170 g szezámliszt
  • 0,5 teáskanál adalékmentes só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 150 g növényi margarin elmorzsolva
  • 40 g tökmag durvára őrölt
  • 40 g dió durvára őrölt
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 2-3 evőkanál "sajt" alap
  • 1 kávéskanál folyékony füst
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely gluténmentes

Így készítsd!
 

  • A "sajt" alap hozzávalóit a krémsajt kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük a Száraz mag/ Soymilk programon.
  • A kész alapot leszűrjük és a fermentáló tartályába tesszük. A kb. 30 fokra hűlt alaphoz keverjük a kis vízben feloldott baktérium kultúrát.
  • Ricewine programon készítjük és 16 órára állítjuk.
  • A sablé hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, még teszünk hozzá lisztet, és 2 rudat formázva, alufóliában hűtőbe tesszük.
  • Kellő dermedés (1-2 óra)után finoman fél centis szeleteket vágunk, és a sütőpapíron még jól összenyomkodjuk és formázzuk a kis korongokat, mert a sok darabos hozzávalótól kicsit nehezebb kezelni a tésztát.
  • Golyókból is lapíthatjuk, a lényeg az ujjhegyekkel való alapos összenyomkodás.
  • 175 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

További információk

P.M. Anett receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek