Go Back
+ servings
Nyomtatás

Rozmaringos "sajtos" sablé

Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

"Sajt" alap

  • 50 g köles
  • 50 g kesudió
  • 1 teáskanál agavé szirup
  • 1 kiskanál
  • víz a minimum jelzésig
  • 0,5 db krémsajt baktérium kultúra

Sablé

  • 170 g szezámliszt
  • 0,5 teáskanál adalékmentes só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 150 g növényi margarin elmorzsolva
  • 40 g tökmag durvára őrölt
  • 40 g dió durvára őrölt
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 2-3 evőkanál "sajt" alap
  • 1 kávéskanál folyékony füst
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely gluténmentes

Így készítsd!

  1. A "sajt" alap hozzávalóit a krémsajt kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük a Száraz mag/ Soymilk programon.
  2. A kész alapot leszűrjük és a fermentáló tartályába tesszük. A kb. 30 fokra hűlt alaphoz keverjük a kis vízben feloldott baktérium kultúrát.
  3. Ricewine programon készítjük és 16 órára állítjuk.
  4. A sablé hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, még teszünk hozzá lisztet, és 2 rudat formázva, alufóliában hűtőbe tesszük.
  5. Kellő dermedés (1-2 óra)után finoman fél centis szeleteket vágunk, és a sütőpapíron még jól összenyomkodjuk és formázzuk a kis korongokat, mert a sok darabos hozzávalótól kicsit nehezebb kezelni a tésztát.
  6. Golyókból is lapíthatjuk, a lényeg az ujjhegyekkel való alapos összenyomkodás.
  7. 175 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

Jegyzetek

P.M. Anett receptje

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!