Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő15minutes
Összes idő41minutes
Mennyiség/űrtartalom4
Alapanyagok
"Sajt" alap
50gköles
50gkesudió
1teáskanálagavé szirup
1kiskanálsó
víza minimum jelzésig
0,5dbkrémsajt baktérium kultúra
Sablé
170gszezámliszt
0,5teáskanáladalékmentes só
őrölt borsízlés szerint
1teáskanáldijoni mustár
150gnövényi margarinelmorzsolva
40gtökmagdurvára őrölt
40gdiódurvára őrölt
1evőkanálrozmaring
2-3evőkanál"sajt" alap
1kávéskanálfolyékony füst
4evőkanálsörélesztőpehelygluténmentes
Így készítsd!
A "sajt" alap hozzávalóit a krémsajt kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük a Száraz mag/ Soymilk programon.
A kész alapot leszűrjük és a fermentáló tartályába tesszük. A kb. 30 fokra hűlt alaphoz keverjük a kis vízben feloldott baktérium kultúrát.
Ricewine programon készítjük és 16 órára állítjuk.
A sablé hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, még teszünk hozzá lisztet, és 2 rudat formázva, alufóliában hűtőbe tesszük.
Kellő dermedés (1-2 óra)után finoman fél centis szeleteket vágunk, és a sütőpapíron még jól összenyomkodjuk és formázzuk a kis korongokat, mert a sok darabos hozzávalótól kicsit nehezebb kezelni a tésztát.
Golyókból is lapíthatjuk, a lényeg az ujjhegyekkel való alapos összenyomkodás.
175 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Jegyzetek
P.M. Anett receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!