Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 15 minutesminutes
Total Time 41 minutesminutes
Servings 4
Ingredients
"Sajt" alap
50gköles
50gkesudió
1teáskanálagavé szirup
1kiskanálsó
víza minimum jelzésig
0,5dbkrémsajt baktérium kultúra
Sablé
170gszezámliszt
0,5teáskanáladalékmentes só
őrölt borsízlés szerint
1teáskanáldijoni mustár
150gnövényi margarinelmorzsolva
40gtökmagdurvára őrölt
40gdiódurvára őrölt
1evőkanálrozmaring
2-3evőkanál"sajt" alap
1kávéskanálfolyékony füst
4evőkanálsörélesztőpehelygluténmentes
Instructions
A "sajt" alap hozzávalóit a krémsajt kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük a Száraz mag/ Soymilk programon.
A kész alapot leszűrjük és a fermentáló tartályába tesszük. A kb. 30 fokra hűlt alaphoz keverjük a kis vízben feloldott baktérium kultúrát.
Ricewine programon készítjük és 16 órára állítjuk.
A sablé hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, még teszünk hozzá lisztet, és 2 rudat formázva, alufóliában hűtőbe tesszük.
Kellő dermedés (1-2 óra)után finoman fél centis szeleteket vágunk, és a sütőpapíron még jól összenyomkodjuk és formázzuk a kis korongokat, mert a sok darabos hozzávalótól kicsit nehezebb kezelni a tésztát.
Golyókból is lapíthatjuk, a lényeg az ujjhegyekkel való alapos összenyomkodás.
175 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Notes
P.M. Anett receptjeKíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!