A rizsből készült „joghurt” egy könnyed, laktóz- és tejfehérje-mentes növényi alapú alternatíva, amelynek enyhén édeskés íze és sima állaga van, így jól használható önmagában, gyümölcsökkel, müzlivel vagy desszertekben. Könnyen emészthető, és jól alkalmazható azok számára, akik egy könnyű, semleges ízű tejtermék-helyettesítőt keresnek.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 48 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1 liter
Hozzávalók
- 80 g rizs
- 30 g kókuszreszelék
- 40 g kókuszzsír
- 15 g eritrit / cukor
- 1 g só
- 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
- víz a minimum és maximum jelzés közé
Így készítsd!
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Five Grain programot.
- Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
- Beoltjuk baktérium kultúrával és joghurt programon 8 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.