Rizs „joghurt”

A rizsből készült „joghurt” egy könnyed, laktóz- és tejfehérje-mentes növényi alapú alternatíva, amelynek enyhén édeskés íze és sima állaga van, így jól használható önmagában, gyümölcsökkel, müzlivel vagy desszertekben. Könnyen emészthető, és jól alkalmazható azok számára, akik egy könnyű, semleges ízű tejtermék-helyettesítőt keresnek.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 48 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1 liter

Hozzávalók
 

  • 80 g rizs
  • 30 g kókuszreszelék
  • 40 g kókuszzsír
  • 15 g eritrit / cukor
  • 1 g
  • 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
  • víz a minimum és maximum jelzés közé

Így készítsd!
 

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Five Grain programot.
  • Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
  • Beoltjuk baktérium kultúrával és joghurt programon 8 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek