Go Back
+ servings
Print

Rizs "joghurt"

A rizsből készült „joghurt” egy könnyed, laktóz- és tejfehérje-mentes növényi alapú alternatíva, amelynek enyhén édeskés íze és sima állaga van, így jól használható önmagában, gyümölcsökkel, müzlivel vagy desszertekben. Könnyen emészthető, és jól alkalmazható azok számára, akik egy könnyű, semleges ízű tejtermék-helyettesítőt keresnek.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 48 minutes
Servings 1 liter

Ingredients

  • 80 g rizs
  • 30 g kókuszreszelék
  • 40 g kókuszzsír
  • 15 g eritrit / cukor
  • 1 g
  • 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
  • víz a minimum és maximum jelzés közé

Instructions

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Five Grain programot.
  • Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
  • Beoltjuk baktérium kultúrával és joghurt programon 8 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.