Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
percElőkészítési idő 15 minutes minutes
percFőzési idő 40 minutes minutes
Összesen 55 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
- 250 g sárgarépa lereszelve
- 4 db tojás
- 1 db bio citrom leve
- 2 teáskanál négyszeres édesítő
- 1 dl zsír olvasztva
- 100 g zabpehely
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 200 g szűrlemény
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál sütőpor
Így készítsd!
- 2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
- 4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
- A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
- Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
- Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral. A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.
További információk
S. Ilona receptje