Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Elkészítési idő15minutes
Főzési idő40minutes
Összes idő55minutes
Mennyiség/űrtartalom4fő
Alapanyagok
250gsárgarépalereszelve
4dbtojás
1dbbio citrom leve
2teáskanálnégyszeres édesítő
1dlzsírolvasztva
100gzabpehely
100gtönkölybúzaliszt
200gszűrlemény
1kiskanálfahéj
1kiskanálsütőpor
Így készítsd!
2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral.
A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.