Go Back
+ servings
Nyomtatás

Répatorta szűrleményből

Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja. Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 40 minutes
Összes idő 55 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

  • 250 g sárgarépa lereszelve
  • 4 db tojás
  • 1 db bio citrom leve
  • 2 teáskanál négyszeres édesítő
  • 1 dl zsír olvasztva
  • 100 g zabpehely
  • 100 g tönkölybúzaliszt
  • 200 g szűrlemény
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál sütőpor

Így készítsd!

  1. 2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
  2. 4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
  3. A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
  4. Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
  5. Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral. A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.

Jegyzetek

S. Ilona receptje