Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Prep Time 15 minutesminutes
Cook Time 40 minutesminutes
Total Time 55 minutesminutes
Servings 4fő
Ingredients
250gsárgarépalereszelve
4dbtojás
1dbbio citrom leve
2teáskanálnégyszeres édesítő
1dlzsírolvasztva
100gzabpehely
100gtönkölybúzaliszt
200gszűrlemény
1kiskanálfahéj
1kiskanálsütőpor
Instructions
2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral.
A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.