Répa krémleves
Finom, fűszeres sárgarépa-krémleves, ami bármelyik évszakban jól esik. Akár ebédre, vagy vacsorára tökéletes választás.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g vöröshagyma
- 400 g sárgarépa apróra vágva
- 1 db leveskocka
- 1,5 teáskanál füstölt paprika
- 1 evőkanál élesztőpehely
- 1 csipetnyi őrölt bors ízlés szerint
- 1 csipetnyi só ízlés szerint
- 25 g kesudió
- 0,5 dl citromlé (facsarásnyi)
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A répát és vöröshagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk és a maximum jelzésig felöntjük vízzel.
-
Elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
-
A kész levest tálalhatjuk pirított magvakkal, izgalmas levesbetéttel.
Jegyzetek
Sz. Éva receptje- téli receptverseny