Go Back
+ servings
Nyomtatás

Répa krémleves

Finom, fűszeres sárgarépa-krémleves, ami bármelyik évszakban jól esik. Akár ebédre, vagy vacsorára tökéletes választás.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 g vöröshagyma
  • 400 g sárgarépa apróra vágva
  • 1 db leveskocka
  • 1,5 teáskanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál élesztőpehely
  • 1 csipetnyi őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csipetnyi ízlés szerint
  • 25 g kesudió
  • 0,5 dl citromlé (facsarásnyi)
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A répát és vöröshagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk és a maximum jelzésig felöntjük vízzel.
  2. Elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  3. A kész levest tálalhatjuk pirított magvakkal, izgalmas levesbetéttel.

Jegyzetek

Sz. Éva receptje- téli receptverseny