Zabkeksz mandula ital szűrleményből
Recept nyomtatása
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Mennyiség
Előkészítés
2
fő
10
perc
Program idő/főzés
15
perc
Mennyiség
Előkészítés
2
fő
10
perc
Program idő/főzés
15
perc
Zabkeksz mandula ital szűrleményből
Recept nyomtatása
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Mennyiség
Előkészítés
2
fő
10
perc
Program idő/főzés
15
perc
Mennyiség
Előkészítés
2
fő
10
perc
Program idő/főzés
15
perc
Hozzávalók
200
g
szűrlemény
(1 adag)
150
g
zabpehely
100
g
zabliszt
1
teáskanál
fahéj
1
csipet
só
100
g
étcsokoládé
150
g
margarin
100
g
méz
Mennyiség:
fő
Elkészítés
A szűrleményhez keverjük a zabpelyhet, zablisztet, fahéjat és a csipet sót.
Megolvasztjuk magas kakaótartalmú étcsokit és hozzá adjuk a szintén olvasztott vajat, valamint a meglangyosított mézet.
Jól összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük pihenni fél órára.
195 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A keksz tovább gazdagítható, magvakkal, gyümölcsökkel.
Megjegyzés
Á. Rita receptje