Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
ml
|
Hozzávalók
- 200 g kókuszzsír
- 20 g repceolaj (semleges ízű olaj)
- só csipetnyi
- kurkuma csipetnyi, színe és íze miatt kell
- 10 evőkanál "babtej" magas fehérjetartalmú növényi "tej" vagy "tejszín", lehet zab is
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A kókuszzsírt az olajjal, sóval és kurkumával habverővel habosra keverjük. (A kókuzszsír ne legyen folyós és kemény sem.)
- Fokozatosan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű zab- vagy bab"tejet" és tovább verjük, amíg szép egyenletes "vajat" kapunk.
- FONTOS! A "tej" vagy "tejszín" mindig szobahőmérsékletű legyen! Ha meleg, akkor elolvad a kókuszzsír, és nem lesz habos az állaga. Ha hideg, akkor megdermed a kókuszzsír és apró szilárd zsír darabkák lesznek a vajban, ami nem valami élvezetes. Ha hidegen is kenhető, margarinszerű krémet szeretnénk, akkor több "tejet" / "tejszínt" kell a zsírhoz adagolni.
Megjegyzés
K. Virág receptje