Vegán “vaj”
Recept nyomtatása
Könnyen kenhető, semleges ízű vajhelyettesítő, ami egy ízletes reggeli kiegészítője lehet.
Mennyiség Előkészítés
400 ml 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
400 ml 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Vegán “vaj”
Recept nyomtatása
Könnyen kenhető, semleges ízű vajhelyettesítő, ami egy ízletes reggeli kiegészítője lehet.
Mennyiség Előkészítés
400 ml 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
400 ml 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
  • 200 g kókuszzsír
  • 20 g repceolaj (semleges ízű olaj)
  • csipetnyi
  • kurkuma csipetnyi, színe és íze miatt kell
  • 10 evőkanál “babtej” magas fehérjetartalmú növényi “tej” vagy “tejszín”, lehet zab is
Mennyiség: ml
Elkészítés
  1. A kókuszzsírt az olajjal, sóval és kurkumával habverővel habosra keverjük. (A kókuzszsír ne legyen folyós és kemény sem.)
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű zab- vagy bab”tejet” és tovább verjük, amíg szép egyenletes “vajat” kapunk.
  3. Körülbelül 400 ml-s dobozba kanalazzuk és hűtőben tároljuk. Két hétig eláll. TIPP: Adhatunk hozzá zöldfűszereket ízlés szerint.
  4. FONTOS! A “tej” vagy “tejszín” mindig szobahőmérsékletű legyen! Ha meleg, akkor elolvad a kókuszzsír, és nem lesz habos az állaga. Ha hideg, akkor megdermed a kókuszzsír és apró szilárd zsír darabkák lesznek a vajban, ami nem valami élvezetes. Ha hidegen is kenhető, margarinszerű krémet szeretnénk, akkor több “tejet” / “tejszínt” kell a zsírhoz adagolni.
Megjegyzés

K. Virág receptje