Előkészítés | 30 perc |
Program idő/főzés | 40 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Alsó réteg
- 300 g darált keksz
- 100 g margarin
Kókuszos réteg
- 200 g szűrlemény
- 100 g cukor/eritrit
- 500 ml növényi tejpótló
- 80 g búzadara
Csokimáz
- 200 ml növényi "tejszín"
- 100 g étcsokoládé
- 30 g margarin
Hozzávalók
Alsó réteg
Kókuszos réteg
Csokimáz
|
Elkészítés
- Öntsd a darált kekszet egy tálba.
- Add hozzá a felolvasztott margarint.
- Alaposan keverd össze.
- A keveréket tedd egy fóliával kibélelt formába.
- Nyomkodd le, majd tedd félre.
- A kókuszos réteghez öntsd a tejpótlót egy fazékba és kezdd el melegíteni.
- Add hozzá az édesítőt, vagy a cukrot.
- Öntsd bele a búzadarát és a szűrleményt is.
- Gyakori kevergetés mellett főzd sűrűre.
- A sűrű masszát öntsd a kekszes réteg tetejére.
- Tedd a hűtőbe 15 percre.
- A csokimázhoz kezdd el melegíteni a növényi "tejszínt".
- Add hozzá a felolvasztott csokoládét, és a felolvasztott margarint.
- Gyakori kevergetés mellett főzd pár percig, amíg sűrű és fényes lesz.
- Öntsd a kókuszos réteg tetejére.
- Szépen egyengesd el a csoki réteget, majd tedd a hűtőbe pár órára.