Vegán csokis-kókuszos desszert


Recept nyomtatása
Vegán csokis-kókuszos desszert
A növényi tejpótlók főzése során keletező szűrlemény felhasználásához született ez a recept. Sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető, könnyű desszert.
Előkészítés 30 perc
Program idő/főzés 40 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Alsó réteg
Kókuszos réteg
Csokimáz
Előkészítés 30 perc
Program idő/főzés 40 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Alsó réteg
Kókuszos réteg
Csokimáz
Elkészítés
  1. Öntsd a darált kekszet egy tálba.
  2. Add hozzá a felolvasztott margarint.
  3. Alaposan keverd össze.
  4. A keveréket tedd egy fóliával kibélelt formába.
  5. Nyomkodd le, majd tedd félre.
  6. A kókuszos réteghez öntsd a tejpótlót egy fazékba és kezdd el melegíteni.
  7. Add hozzá az édesítőt, vagy a cukrot.
  8. Öntsd bele a búzadarát és a szűrleményt is.
  9. Gyakori kevergetés mellett főzd sűrűre.
  10. A sűrű masszát öntsd a kekszes réteg tetejére.
  11. Tedd a hűtőbe 15 percre.
  12. A csokimázhoz kezdd el melegíteni a növényi "tejszínt".
  13. Add hozzá a felolvasztott csokoládét, és a felolvasztott margarint.
  14. Gyakori kevergetés mellett főzd pár percig, amíg sűrű és fényes lesz.
  15. Öntsd a kókuszos réteg tetejére.
  16. Szépen egyengesd el a csoki réteget, majd tedd a hűtőbe pár órára.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek