“Tejszínes” bazsalikomos leves
Recept nyomtatása
Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Mennyiség
Előkészítés
1,3
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,3
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
“Tejszínes” bazsalikomos leves
Recept nyomtatása
Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Mennyiség
Előkészítés
1,3
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,3
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
Hozzávalók
300
g
paradicsom
fekete, sárga, piros
1
fej
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
2
szál
friss bazsalikom
0,5
liter
zöldség alaplé
só
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
1
teáskanál
7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
100
g
totu krém extra
2
evőkanál
Paleolaj
vagy extra szűz olívaolaj
reszelt Grana Padano sajt
ízlés szerint
Mennyiség:
liter
Elkészítés
Egy fazékban vizet forralunk.
A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, és kockára vágjuk.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, maximum jelzésig felöntjük vízzel
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
Ha a program lejárt, a levest reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk. Hidegen melegen nagyon finom!
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)