Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 300 g sárgadinnye 1 közepes méretű mézédes dinnye
- 10-15 db sárgadinnye gömb
- kesudió ital
- 1 teáskanál vanília por
- 1 teáskanál gyömbér frissen reszelve
Díszítéshez
- 1-2 teáskanál totu krém
- 4 szelet sonka sóban érlelve, opcionális
- fehér bors őrölt
Hozzávalók
Díszítéshez
|
Elkészítés
- A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázzunk, amiket hűtőbe rakunk tálalásig. A sárgadinnye maradék húsát apró kockákra vágjuk.
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
- Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)