Sárgadinnye krémleves
Recept nyomtatása
Isteni hűsítő leves a meleg nyári napokra. A sárgadinnyét sokan csak önmagában fogyasztják, pedig elképesztően ízletes leves varázsolható belőle. Készíthető édesen, de akár fűszeresen is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Sárgadinnye krémleves
Recept nyomtatása
Isteni hűsítő leves a meleg nyári napokra. A sárgadinnyét sokan csak önmagában fogyasztják, pedig elképesztően ízletes leves varázsolható belőle. Készíthető édesen, de akár fűszeresen is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Díszítéshez
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázzunk, amiket hűtőbe rakunk tálalásig. A sárgadinnye maradék húsát apró kockákra vágjuk.
  2. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a “kesutejjel” a minimum jelzésig és elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  3. Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle.
  4. Fehér borssal, néhány szelet sonkával, ToTu krémmel és a behűtött sárgadinnye gömbökkel gazdagítva tálaljuk.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)