Ki gondolná, hogy a rózsa nem csak illatával, hanem ízével is el tud kápráztatni minket.
Ezt a finom lekvárt azoknak ajánljuk, akik szeretik a különleges ízeket és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Rózsalekvárt fogyaszthatjuk önmagában is, de tökéletes kiegészítője péksütiknek, krémeknek, túrós ételeknek, valamint gyümölcslevesbe és chutneyba is használható.
Elkészítés
- A hozzávalókat előkészítjük, jól átmossuk. Az almát kis darabokra vágjuk.
- Az összetevőket a Vegital növényi itakészítő tartályába tesszük és Juice funkcióval összeturmixoljuk.
- Ezután elindítjuk a Jam programot.
- A kész jam folyós állagú lesz, a pektin fogja besűríteni. Ha lejárt a program hozzá keverjük a pektint a rózsalerkvárjoz a juice funkcióval. Hűlés közben besűrűsödik.
Megjegyzés
TIPP: Fontos, hogy a rózsát kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk.