A rizsből készült „joghurt” egy könnyed, laktóz- és tejfehérje-mentes növényi alapú alternatíva, amelynek enyhén édeskés íze és sima állaga van, így jól használható önmagában, gyümölcsökkel, müzlivel vagy desszertekben. Könnyen emészthető, és jól alkalmazható azok számára, akik egy könnyű, semleges ízű tejtermék-helyettesítőt keresnek.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 8 óra |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 80 g rizs
- 40 g kókuszzsír
- 15 g eritrit / cukor
- 1 g só
- víz min-max jelzés közé
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Five Grain programot.
- Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
- Beoltjuk baktérium kultúrával és joghurt programon 8 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.