Rizs „joghurt”


Recept nyomtatása
Rizs "joghurt"
A rizsből készült „joghurt” egy könnyed, laktóz- és tejfehérje-mentes növényi alapú alternatíva, amelynek enyhén édeskés íze és sima állaga van, így jól használható önmagában, gyümölcsökkel, müzlivel vagy desszertekben. Könnyen emészthető, és jól alkalmazható azok számára, akik egy könnyű, semleges ízű tejtermék-helyettesítőt keresnek.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 8 óra
Mennyiség
liter
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 8 óra
Mennyiség
liter
Elkészítés
  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Elindítjuk a Five Grain programot.
  3. Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
  4. Beoltjuk baktérium kultúrával és joghurt programon 8 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek