A quinoából főzhető gríz remek alternatívája a hagyományos tejbegríznek.
A quinoa kiváló fehérje- és rostforrás, és gluténmentes is, így ideális választás lehet azok számára, akik érzékenyek a gluténre. Az ízletes, enyhén diós jegyek és a quinoa jellegzetesen rágós állaga együtt egy különlegesen finom desszertet eredményeznek.
Előkészítés | 5 perc |
Program idő/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 185 g quinoa
- 60 g kókuszreszelék
- 30 g eritrit
- 1 evőkanál Olajessimo
- 2 csipetnyi só
- 10 g vaníliás cukor vagy eritrit
- víz a minimum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A gríz hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Cereal/Kása programot programot.
- Ezt a desszertet nem szükséges szűrni. A program végeztével tálaljuk és meghinthetjük fahéjal, vagy kakaóporral.